Balling Skole

Kontaktoplysninger:

VSD, Balling, Stationalle 18, 7860 Spøttrup.

Undervisningsafdelingen: 99157500

Pædagogisk afdelingsleder: Birgitte Pilgård, tlf 99157508 [email protected]

Skolefritidsordningen: 99157507

Sfo-leder: Bente Bak Primdahl, tlf 99157542  [email protected]

Undervisningsafdelingen i Balling er den største skole i Vestsalling Skole og Dagtilbud, og går fra 0-9. klasse. Vi er ca. 190 børn i grundskolen og 220 elever i udskolingen.

Når vores elever starter i VSD-Balling har der forud for skolestarten været et samarbejde med de forskellige børnehaver , som vi modtager børn fra. Børnene er på besøg på skolen og i SFO´en, og deltager i flere af de aktiviteter vi har i skolen, nogle gange sammen med deres forældre. Vi har fokus på, at børnene kender stedet godt, inden de starter, så de kan føle sig trygge.

Vi vægter et godt forældresamarbejde på de forskellige årgange, og skolen har en aktiv støtteforening, som består af forældre, der yder en stor indsats for vores elever, bl.a. ved at stå for forskellige arrangementer såsom fodboldturnering, cykelløb, juletræsfest og arbejdsdage i skolegården og på skolen. De søger ligeledes penge hjem fra forskellige fonde, hvor nogle er blevet brugt på vores udeskole ”Gården”, hvor elever har undervisning mindst én gang om ugen, når udesæsonen starter om foråret.

På Gården har indskolingsbørnene sammen med deres lærere lavet plantekasser, hvor de bl.a sår kartofler. Det er vigtigt for os, at børnene lærer naturen at kende, hvilket der er rig mulighed for på Gården, som både har skov og sø. Nogle af udskolingseleverne har bygget shelters og lavet bålsted, som  bliver benyttet flittigt.

Udetimerne  giver en mulighed for at koble teorien fra klasseundervisningen med praksis på Gården. Børnene skal opleve, at det de lærer i undervisningen, er noget som kan bruges i praksis. Det giver mange anderledes oplevelser, når undervisningen flyttes ud i naturen.

I Balling har vi aldersintegreret indskoling, hvor eleverne er på blandede hold i forskellige fag 2-3 timer hver dag. De kommer til at få et fællesskab med de øvrige elever på skolen. Det giver dem en tryghed, når de færdes på gangene og i skolegården.

Vores elevråd har legegrupper i frikvartererne, hvor de arrangerer lege med børnene i de små klasser, og vores 6. klasse besøger jævnligt deres små venner i 0. klasse.

To gange om ugen har vi fællessamling på skolen, hvor klasserne optræder for hinanden, der bliver fortalt historier og sunget nye og gamle sange. Det styrker ligeledes fællesskabet hos vores elever.

Vi har desuden et tæt samarbejde med de øvrige afdelinger i VSD, og har i den forbindelse VSD-uger, hvor eleverne deltager sammen i fælles aktiviteter og undervisningsforløb.

SFO

VSD, Balling SFO er en fritidsordning for børn fra 0. til 3. klasse placeret på VSD, Balling undervisningsafdelingen.

Vi er pt. ca. 90 børn og 5-6 ansatte i egne lokaler men med direkte adgang til skolen’s øvrige lokaler.

Vores åbningstider er mandag til torsdag fra kl. 6.oo-8.oo/14.oo-17.oo og fredag fra kl. 6-oo-8.oo/14.00-16.oo. På skolefridage er der åben hele dagen, alt efter børnenes mødetider. Da vi er en del af Vestsalling skole og dagtilbud, har vi samarbejde med de øvrige SFO’er på, , disse dage. I juli måned er der som udgangspunkt lukket men der tilbydes en kommunal pasningsordning, som også foregår i fællesskab i VSD.

Der tilbydes hver dag forskellige kreative tilbud, bevægelse i hallen, computer/ipad, leg på vores udendørs områder eller bare hygge med sine kammerater. I vinterhalvåret er der også skolesport en gang om ugen for alle.

Vi har en frivillig forældrebetalt madordning hvor der tilbydes morgenmad og eftermiddagsmad hver dag.

Af ekstra aktiviteter har vi også aktivitetsdage og diskoaften sammen med de øvrige sfo’er i VSD. Ellers følger vi årstiderne og holder fastelavn, halloween, jul o.s.v. Vi er hvert år på en lejrtur, enten alene eller sammen med skoledelen.

I hver måned kommer der en nyhedsbrev med planlagte arrangementer og forskellige praktiske oplysninger.

JUNIORKLUB

Juniorklub er for børn fra 4. til 6. klasse og har åben hver dag efter skoletid og indtil kl 16.oo. Vi har lokaler i samarbejde med vores ungdomsklub hvor der mulighed for at høre musik, spille spil, computer/ipad, se film, hænge ud med sine venner, bevæge sig i hallen, bare slappe af i sofagrupper og hvad man har lyst til. Der vil være mulighed for at være med i en forældrebetalt madordning.

Der ligges meget op til at børnene er med til at bestemme hvad der skal foregå men der vil altid være en voksen tilstede.

Finn Dalgaard Andersen den 16-10-2017
    Orienteringsmøder i VSD vedr. børn, der starter skolegang august 2018.
    Se vedhæftede.
    Finn Dalgaard Andersen den 09-10-2017
    Loppemarked til fordel for VSD 8. klassernes studietur.

Lørdag den 21. oktober 10-16 på VSD Rødding Skole. Se vedhæftede.
    Birthe Kjær Sarup den 13-09-2017

INDBYDELSE

VSD Børnehaven Birkely inviterer til indvielse og åbent hus, fordi vores ”nye børnehave” nu er færdig,

Fredag d. 17. november kl. 13.30 -16.00.

Kl. 14.00 vil der være officiel indvielse og derefter kagebord.

Vores adresse er stadig Birkevej 2 – vi er bare flyttet på den anden side af legepladsen.

VSD Birkely